Slutet

Nu kommer slutet på min novell som jag började med tidigare i år..


Carolina går med snabba steg hem. Hon står utanför sin ytterdörr med nyckeln i handen. Hon försöker låsa upp med det går inte. Hon känner på dörren. Den var öppen.

När hon kommer in i hallen så hör hon en väl igenkänd röst som ropar ”hej”, det var hennes mamma! Hon ropar ”Hej” och springer snabbt in i sitt rum och tar upp det stulna läppstiftet ur jackan.

Tankarna far runt fort i hennes huvud om vad hon har gjort. Hon går fram till sin spegel hon har på väggen i sitt rum. Hon står och tittar på sig själv och tänker ”vad har jag gjort?”
Hon öppnar läppstiftet och för det sakta mot sina läppar och börjar måla. Hennes mungipor börjar sakta röra sig uppåt för att skapa ett leende. Det blev fint tyckte hon. Hennes skulkänslor började försvinna och hon tänker ”det är ingen som märkt att jag har tagit det här, då kan jag lika gärna behålla det”.

Efter ett tag hade hon helt glömt bort at hon hade snattat tidigare på dagen. Hon skickar iväg ett textmeddelande till Tina. ”Kan jag komma förbi” stod det. Hon fick ett snabbt svar tillbaka, det var okej. Hon gick till vardagsrummet och sa till sin mamma att hon skulle iväg och träffa Tina.

Hon bodde inte så långt ifrån Tina, det var 5 minuters gångavstånd. Hon kom fram till Tinas ytterdörr och knackade på. Det var Tinas mamma som öppnade.

-          Hej, är Tina hemma? Säger Carolina

-          Ja, hon är på sitt rum varsågod och gå in. Säger Tinas mamma

 

Tina satt och lyssnade på hög musik och målade sina naglar samtidigt.

–        Hej! Du har det nya läppstiftet på ser jag! Säger Tina

–        Mm. Svarade Carolina

 

Dom satt på hennes rum och lyssnade på musik och sjöng när klockan helt plötsligt var 8 på kvällen. Carolina gick hem tog en kvällsmacka och gick in på sitt rum för att ta bort sminket och göra sig klar för natten, det var skoldag dagen därpå. Carolina gick och la sig och somnade ganska fort. Hon var jätte trött efter allt som hänt under dagen.

 

Klockan ringde halv 7 på morgonen Carolina gick upp och åt en smörgås till frukost. Hon gick upp på sitt rum för att göra sig i ordning för att gå till skolan. Samma svartmålade ögon som dagen innan lite puder och dom nya kläderna som hon köpte. Hon målade även sina läppar med det stulna läppstiftet. Klockan var 8 och Carolina gick ut genom dörren för att gå till skolan. Hon gick fortfarande i 9: an så det var ganska nära till skolan. Det tog inte så lång tid att gå. När hon var framme så stod Tina i korridoren med några andra tjejer och berättade någonting, någonting så spännande att tilloch med hennes ögon för uppspärrade. Carolina gick fram och frågade vad dom pratade om, Tina stod tyst medans dom andra flickorna började berömma henne och säga att hon var cool. Carolina fattade ingenting och frågade vad det var hon hade gjort som var så coolt.

-          Att du har snattat! Säger den ena tjejen.

Carolina tittar på Tina och ber henne följa med in på toaletten.

-          Har du berättat att jag har snattat? Säger Carolina

-          Ja? Var det något fel med det eller? Jag har gjort så folk tycker du är häftig. Var nöjd! Säger Tina

Dom går ut från toaletten och Carolina tänkte efter. Det kanske inte var så dum idé att folk vet om det. Det tuffaste gänget kom fram till Carolina och började prata med henne och berättat att dem vet allting om stölden. De tyckte även att hon var cool som vågade. Därefter erbjöd de henne en plats i ”gänget”. Carolina var tveksam till en början men tänkte på saken och svarade till slut ja. Hon var nu en av dem coola. Tina blev glad för Carolinas skull för nu kände Tina att hon inte längre behövde släpa på den lite töntiga Carolina överallt.

Det var där Carolinas liv började. Det som hon inte visste skulle bli ett rent helvete. Dagen efter hängde Carolina med dem coola. Ledaren hette Susanna och de andra 3 hette Sara, Johanna och Janina. Det var fyra stycken i gruppen men nu var de fem för nu var Carolina en av dem. Dagarna gick. När en dag Susanna frågade Carolina om hon skulle kunna snatta igen. Carolina tänkte över saken och svarade ja. Hon ville ju inte förlora sin plats i gänget. Hon fick en papperslapp av Susanna och hon sa att det var det här Carolina skulle ta. Det var en ganska lång lista och Carolina blev osäker. Men hon gjorde det!

Hon klarade sig undan ännu en gång.

 

Ryktena började gå om gänget som snattade extremt mycket. Det kom fram att Carolina va en av dom som snattade. En vuxen i carolinas närhet blev orolig och ringde till socialen och

rådfrågade om vad hon skulle göra och hur hon skulle gå till väga. Hon fick komma på ett möte och fick berätta vad hon hade hört. Hon berättade sin historia om vad hon hade hört och hur hon sett hur carolina hade nya saker hela tiden. Socialen ringde hem till carolinas föräldrar ochn sa att dom skulle komma på ett hembesök. Carolina medverkade på mötet men blev mest arg. Hennes föräldrar började misstänka henne nu för att hon hade faktiskt nya saker hela tiden och några pengar från dom hade hon inte fått. De gick in i carolinas rum och kollade runt om sig. Under sängen hittade dom en brun pappkartong med massor med saker i, allt från läppglans till elektronik. Socialsekreteraren kollade på carolina och suckade tungt. Hon gick ut i köket för att prata med hennes föräldrar och dom kom överrens om att carolina skulle få flytta från stan ett tag. Komma ut på landet för att få bort snatteri tankarna. Men de hade gått från små snatteri till grov stöld.

 

…..

 

 

Det va augusti månad när Carolina satte sin fot på familjen petterssons tomt. Hon gick med tunga steg mot dörren, knackde, och med ett stort leende öppnade fru pettersson dörren och visade carolina in i huset.

 

 

De va resten, lite slarvigt slut, men jag funderar på att skriva en fortsättning, vad tycker ni ?

 

Ha De!    :)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0