Novell

Carolina steg in i hallen hemma hos familjen, det luktade lavendel i hela huset och det var noga avdammat och alla saker hade sin plats och stod prydligt på hyllorna. En katt tittade fram ifrån vardagsrummet men försvann lika fort när den fick syn på Carolina.

Carolina tänkte, ”ska jag bo med ett par pedanta töntar”. Men efter noga genomtänkande så skulle hon ge dem en chans.

 

-          Välkommen in och känn dig som hemma. Sa fru Pettersson med en varm och mjuk röst.

-          Tack. Svarade Carolina lite tyst och snabbt.

 

Hon blev visad upp för trappan till sitt nya rum. Det var gula tapeter med små blommor på. De va en vit plastmatta och vitt tak. I fönstret stod det två blommor och en grön lampa. Fönstret vetter ut mot en åker. Carolina ställde sig vid fönstret och kollade med en tom blick utåt.

 

-          Du har solnedgången här på din sida. Det kan väl vara kul att kolla på någon kväll när du inte kan sova. Sa Fru Pettersson

-          Mm. Svarade Carolina med den tomma blicken utåt.

Middagen skulle serveras om en halvtimme så Carolina hade en liten stund att installera sig i vad som skulle bli hennes nya hem ett tag framöver.

Fru Pettersson hade redan 4 barn sen innan.

En flicka som Hette Emma som var 19 år. Hon var lång och mörkhårig med ett runt ansikte och vänlig blick och leende. Sedan hade hon en son som var 17 som hette Adrian, han var lång och mörkhårig men hade ett mera kantigt ansikte med snälla ögon.

Sen hade hon två små som är 3 år, tvillingar men dem var blonda med blå ögon som bara skrek ut att dom älskar alla som steg innanför deras dörr.

 

Carolina satte sig vid middagsbordet för att äta och lära känna den nya familjen. Det var lite små prat och lite frågor till Carolina från barnen. Carolina kände sig inte riktigt hemma än, så hon bad om att få gå från bordet tidigare än dom andra. Hon gick in på sitt rum och la sig på sängen med Mp3 hörlurar i öronen och Flipsyde – Someday strömmade ur hörlurarna in i Carolinas öron och in i hennes tankar, att någon dag skulle hon komma därifrån och få bo med sin mamma och pappa igen. Hon slöt sina ögon en liten stund men dom öppnades med ett ryck när dörren gick upp. Hon tog ur lurarna och satte sig upp och tittade ner på sina fötter när Fru Pettersson stod i dörren med ett leende och frågade om Carolina vill följa med och köpa lite godis för familjens lilla myskväll. Hon nickade lite blygt och följde med. Familjen hade en stor bil så att alla skulle få plats.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0